Gebr. Bruinsma-erepenning 2022 toegekend aan Frits Abrahams

Deze erepenning is in het leven geroepen door de Vereniging tegen de Kwakzalverij en is bedoeld ter onderscheiding van personen of instellingen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt bij de bestrijding van de kwakzalverij. Frits Abrahams is een gevierd en invloedrijk NRC-columnist, in welke kwaliteit hij al decennia veelvuldig scherpe en vaak geestige kritiek uit op alternatieve genezers als Vogel, Sickesz, artsen-acupuncturisten, chiropractors en haptonomen. Maar ook sympathisanten van de sector zoals de komiek Freek de Jonge en hoge ambtenaren, actief binnen ZonMw, kregen te maken met Abrahams’ welversneden pen. Dat meldt de Vereniging tegen de Kwakzalverij. 

Abrahams heeft zich daarbij nimmer bezondigd aan het gemakzuchtige en luie ‘false balancing’, waarbij de standpunten van deskundigen en warhoofden even veel aandacht en spreektijd krijgen toebedeeld. 

Erepenning en bijbehorende diploma 

De erepenning en het bijbehorende diploma zal Abrahams worden uitgereikt tijdens het jaar congres van de Vereniging op 1 oktober te Amsterdam. 

Door: Nationale Onderwijsgids