Eerste lichting studenten Food, Life & Innovation ontvangt diploma

De eerste studenten van de nieuwe opleiding Food, Life & Innovation van Terra MBO hebben hun diploma in ontvangst genomen. In september 2019 ging de opleiding van start. Studenten leren er over voedsel, smaak, gezondheid, beleving en duurzaamheid. Dit meldt Terra MBO. 

Binnen de mbo-opleiding Food, Life & Innovation leren studenten wat ze eten, hoe dat gemaakt is en waar voedsel vandaan komt. Ook komen trends en ontwikkelingen in de wereld van voeding aan bod en leren studenten alles over gezond eten. Studenten bezoeken tijdens de opleiding bedrijven zoals voedselverwerkers, agrarische bedrijven, de verpakkingsindustrie en ook ziekenhuizen en verpleeghuizen.

Food designer

Na het behalen van hun diploma kunnen ze aan het werk in de wereld van voeding en voorlichting. Voorbeelden van banen zijn food designer, voedingsvoorlichter, voedingsondersteuner van een diëtist, moestuincoach of food influencer. Doorstuderen kan ook. Bijvoorbeeld door de verkorte opleiding Leefstijladviseur MBO niveau 4 te volgen of door te stromen naar het hbo.

Toekomst

De eerste lichting afgestudeerde studenten heeft diverse dingen in het vooruitzicht. Een student gaat bij een Lifestyle centre werken. Een ander kan bij haar oude stageadres aan de slag als eindverantwoordelijke voor de voedselveiligheid en -kwaliteit. Sommige studenten kiezen ervoor om door te studeren.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky