Logo_groenpact-woordmerk-333x109-300x98

Op woensdag 16 januari vindt de GroenPact Manifestatie plaats, voor iedereen die betrokken is bij de groene sector en het onderwijs. Op de manifestatie wordt ook de Groenpact Impactprijs uitgereikt aan leerlingen en studenten die project hebben gedaan dat impact had op een vraagstuk of probleem uit de praktijk. Dit meldt Groenpact.

Op de Groenpact Manifestatie is er aandacht voor alles wat er inmiddels al is bereikt maar ook voor wat er nog moet gebeuren. Het perspectief ligt bij de jongeren. Hoe kijken leerlingen en studenten naar de toekomst van de groene sector en het groene onderwijs. Over de thema’s van het Groenpact – arbeidsmarkt, innovatie en maatschappelijke uitgaven – zijn diverse workshops te volgen.

Op de manifestatie wordt ook de Impactprijs uitgereikt. In vier categorieën – vmbo, mbo, hbo en wo – strijden leerlingen en studenten uit het groene onderwijs voor erkenning van hun project waarmee zij oplossing willen bieden voor vraagstukken op het gebied van voedsel, klimaat of leefbaarheid. Per onderwijscategorie wint het team met het beste project een geldprijs van 2.500,- euro. Deze prijs wordt uitgereikt door minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ook gaan de winnaars met de minister in gesprek over hun project. Meer informatie over de Groenpact Manifestatie op www.groenpact.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids