Logo_download

Voor de Helicon MBO Den Bosch locatie in Boxtel is dit schooljaar een feestelijk jaar. 100 jaar geleden werd in Boxtel de RK Landbouwwinterschool, de voorloper van Helicon, opgericht. Helicon viert 100 jaar groen onderwijs met een symposium en het openen van haar deuren voor het publiek op 11 en 12 oktober. Dit meldt Thuis in het Nieuws. 

In september gaat het jubileumjaar van start met een symposium "Groen onderwijs naar de toekomst". De belangrijkste trends in het groene mbo-onderwijs van de toekomst worden hier onder de loep genomen. Het symposium is alleen voor genodigden. 
 
Vervolgens opent de locatie Boxtel op zaterdag 11 en zondag 12 oktober haar deuren voor het publiek. Iedereen is op deze dag welkom om een kijkje te komen nemen. Alle Bossche en Boxtelse opleidingen van Helicon zullen op deze dagen tijdens verschillende activiteiten laten zien wat het groene onderwijs nu en in de toekomst biedt. De publieksdagen worden gehouden op de agro-technische locatie Boxtel aan de Schouwrooij 2. Zaterdag is de dag van 13.00-17.00 uur en zondag van 11.00-17.00 uur. 
 
Helicon Opleidingen biedt groen onderwijs aan vanuit veertien scholen in Noord-Brabant en Gelderland, vmbo- en mbo opleidingen op het gebied van Dier, Green Business, Design, Voeding & Gezondheid, Agro, Techniek, Mens & Welzijn, Groene Ruimte en Milieu & Onderzoek.
 
© Nationale Onderwijsgids