Normal_professors_cube
AOC's die goede resultaten boeken in het centraal schriftelijk en praktisch examen (CSPE) hebben een aantal overeenkomsten, zo blijkt uit onderzoek onder 10 vmbo groen scholen. Op basis van de uitkomsten is de 'kubus van CSPE succesfactoren' ontwikkeld. Ieder vmbo groen kan de kubus volgend jaar bestellen bij de AOC Raad, zo meldt deze brancheorganisatie. 
 
Het doel van de kubus is de positieve ervaringen delen met collega's van andere vmbo groen scholen en hen te inspireren bij het zetten van hun eigen verbeterstappen. Elk vlak van de kubus geeft een 'succesfactor' weer. In combinatie met elkaar zijn deze factoren succesvol gebleken voor de 10 onderzochte vmbo groen scholen. De kubus is in de eerste instantie toepasbaar binnen de GL en LBB, hoewel hij breder toepasbaar is. 
 
Per succesfactor staat op de kubus ook aangegeven wat voor acties succesvolle scholen nemen op dit gebied. Na de zomervakantie zal de CSPE kubus verspreidt worden binnen het vmbo groen. Elk AOC kan eenmalig gratis een bestelling doen voor de kubus bij de AOC Raad. 
 
© Nationale Onderwijsgids