Bloemschikken

Op 2 en 3 juni organiseert AOC Terra Groningen een excursie naar de tuin- en landschapstentoonstelling in Papenburg en een seminar over het Europese programma ter verbetering van de kwaliteit van het bloemschikonderwijs FlorCert. De opleiding Bloem & Design van AOC Terra is actief betrokken bij FlorCert en wil dit laten zien. Dit meldt Groenonderwijs.nl. 

De bloemwerken voor de landesgartenschau in Papenburg worden onder meer gemaakt door mbo-leerlingen van AOC Terra. 
 
De excursie op 2 juni is bedoeld voor bloemisten. Derdejaars leerlingen van de opleiding Bloem & Design maken bloemwerken voor de binnententoonstelling. Andere deelnemers van FlorCert komen hier vervolgens naar kijken. 
 
Op 3 juni zullen er lezingen gegeven worden door vakmensen. Ook zal er tijdens de seminar ingegaan worden op samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Tevens zijn de FlorCert praktijktoets resultaten van eerder op de dag te bezichtigen. Wanneer leerlingen deze praktijktoets halen krijgen zij het European Certificate in Floral Design van FlorCert. 
 
FlorCert is een samenwerkingsverband van tussen het onderwijs en het bedrijfsleven uit zeven Europese landen. Hun doel is kwaliteitsverbeteringen realiseren in het beroepsonderwijs van Bloem & Design. 
 
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij AOC Terra.
 
© Nationale Onderwijsgids