Normal_ban_ki_moon_bij_global_center_on_adaptation_-_jesse

Studenten van de Hanzehogeschool Groningen behoorden tot de uitverkorenen om tijdens de opening van het internationale klimaatadaptatiecentrum een vraag te stellen aan voormalig Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon. Dit meldt Hanzehogeschool Groningen.

Gisterochtend opende Ban Ki-moon het internationale klimaatadaptatiecentrum op de Zernike Campus. De officiële naam van het instituut luidt Global Center on Adaptation. Studenten van onder meer de Hanzehogeschool waren aanwezig bij de opening om vragen te stellen aan Ban Ki-moon.

Studenten Tatiana en Jesse waren twee van de uitverkorenen. Tatiana, studente van de European Master in Sustainable Energy System Management, vroeg de voormalig secretaris-generaal van de VN hoe het Global Center ervoor kan zorgen dat alle mensen, ook de kwetsbare groepen in de samenleving, betrokken worden bij klimaatadaptatie. Jesse vroeg wat het Global Center kan betekenen voor Afrikaanse landen, in het bijzonder voor zijn thuisland Congo.

Gedurfde ideeën

Bij de openingsceremonie kondigde de directeur van het klimaatadaptiecentrum, dr. Patrick Verkooijen, een nieuw Young Leaders-programma aan. Dit programma biedt kansen aan getalenteerde studenten om betrokken te zijn bij en een bijdrage te leveren aan het werk van het Global Center. Hij daagde onze studenten uit om vooral met gedurfde ideeën te komen.

Global Center on Adaptation

Het Global Center on Adaptation is opgericht om landen wereldwijd te adviseren hoe ze op de beste manier kunnen omgaan met klimaatverandering. Wereldwijd worden grote gebieden bedreigd door overstromingen en tegelijkertijd kampen veel regio’s door droogte met een watertekort. Langdurige periodes van hitte zullen in de toekomst vaker een probleem vormen voor bijvoorbeeld de infrastructuur en de energievoorziening. Het Global Center zal een breed wereldwijd netwerk van partners samenbrengen, waaronder internationale kennisinstituten, bedrijven, belangenorganisaties, lokale en nationale overheden en de financiële sector. Door het samenbrengen van kennis op het gebied van bijvoorbeeld infrastructuur en landbouw, kunnen straks nieuwe wegen, gebouwen en landbouwgebieden overal ter wereld veerkrachtiger worden gemaakt tegen klimaatverandering.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids