Dick Pouwels nieuwe voorzitter College van Bestuur Hanzehogeschool Groningen

De Raad van Toezicht van de Hanzehogeschool Groningen heeft Dick Pouwels per 1 januari 2021 benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur. Pouwels is op dit moment voorzitter van het College van Bestuur van HAS Hogeschool, een hogeschool actief in het domein van agro, food en leefomgeving met vestigingen in Den Bosch en Venlo. Hij volgt Henk Pijlman op die na een bestuursperiode van twintig jaar afscheid neemt van de Hanzehogeschool Groningen. De Hogeschoolmedezeggenschapsraad adviseerde positief over de benoeming van Pouwels. Dit meldt de Hanzehogeschool Groningen.

Dick Pouwels: “Ik ben erg vereerd dat ik leiding mag gaan geven aan de Hanzehogeschool Groningen, een hogeschool die goed geworteld is in haar omgeving én kwaliteit levert in onderwijs en onderzoek. Mijn ambitie is om die hoogwaardige basis samen met de collega’s van de hogeschool verder uit te bouwen. Om met de expertise van de Hanzehogeschool een wezenlijke bijdrage te leveren aan maatschappelijke thema’s als energie, duurzaamheid, klimaat, leefbaarheid en gezondheid. Thema’s die gaan over een vitale samenleving én een vitale economie. En om studenten toekomstgericht op te leiden, multidisciplinair en met ruimte om hun opleiding zelf vorm te geven. Ik ben opgegroeid in Groningen, heb er gestudeerd en ga jaarlijks met onze kinderen naar een wedstrijd van FC Groningen: de verbinding met het Noorden is altijd aanwezig geweest.”

Bestuurlijke bruggenbouwer

Pouwels voldoet volgens de Raad van Toezicht op alle punten aan het gewenste profiel. Hij heeft als bestuurder in het hoger onderwijs een zeer goede staat van dienst die uitstekend past bij de ambitie om de positie van de Hanzehogeschool in de regio verder te versterken. Hij heeft een duidelijke visie op de toekomst van de Hanzehogeschool waarbij intensief en resultaatgericht samenwerken binnen en buiten de hogeschool centraal staat.

Profiel

Pouwels studeerde bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen en was onder meer directielid bij Wageningen University & Research. Sinds 2011 is hij voorzitter van het College van Bestuur van HAS Hogeschool waar hij regionale en landelijke samenwerkingen realiseerde, zorgde voor marktverbreding en het praktijkgerichte onderzoek op de kaart zette. Daarnaast groeide het aantal studenten op de HAS sterk de afgelopen jaren en is de organisatie van de hogeschool heringericht om de verbinding tussen onderwijs, onderzoek en praktijk te versterken.  

Door: Nationale Onderwijsgids