Normal_rss_entry-109197

De hogeschool Windesheim in Zwolle heeft uit voorzorg Gebouw X op de campus gesloten in afwachting van nader onderzoek van de vloerconstructie. Die is hetzelfde als de vloer van een parkeergarage bij Eindhoven Airport die in mei instortte. Ook de Erasmus Universiteit Rotterdam sloot afgelopen donderdag het Polak-gebouw hierom.

"Eerst is een onderzoek op papier gedaan en deze zaterdag zijn boringen verricht. De eerste uitkomsten geven aanleiding om het gebouw tot nader order te sluiten", zegt een woordvoerder. De constructeur doet komende week nader onderzoek. Aan de hand daarvan wordt gekeken of er meer maatregelen nodig zijn.

De hogeschool in Zwolle heeft komende week herfstvakantie. De lessen komen dus door de sluiting niet in het gedrang. Medewerkers die in de vakantie doorwerken kunnen terecht in andere gebouwen, aldus de woordvoerder. In Gebouw X, dat in 2010 is geopend, zitten de opleidingen economie, business, rechten en journalistiek. Er zijn 5500 studenten en 370 medewerkers.

Donderdag sloot de Erasmus Universiteit het Polakgebouw. Ook in het universiteitsgebouw is eenzelfde soort vloerconstructie gebruikt als in de parkeergarage bij Eindhoven Airport. Nadat die in mei gedeeltelijk was ingestort, werd ook op andere locaties in Nederland de veiligheid van betonnen vloeren onderzocht. Uit een onafhankelijk onderzoek bleek donderdag dat de veiligheid van de vloerconstructie in het Polak-gebouw niet gegarandeerd kan worden.

Door: ANP