Logo_logo_stenden_nhl

NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool worden één nieuwe hogeschool. Minister Bussemaker van onderwijs heeft groen licht gegeven voor de fusie. Het advies van de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs (CDHO) is op alle punten positief. Dat betekent dat vanaf 1 september 2018 nieuwe studenten starten aan de nieuwe hogeschool: NHL Stenden Hogeschool. De bestuurlijke/juridische fusie vindt plaats op 1 januari 2018. Dit melden NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool.

Met de nieuwe hogeschool worden de sterktes van beide instellingen gebundeld. Daarvan profiteren studenten én bedrijven, overheden en instellingen waarmee beide hogescholen samenwerken.

De nieuwe hogeschool zet in op ‘wereldwijze innovatie’ en kenmerkt zich door een uniek onderwijsconcept gebaseerd op design thinking. In co-creatie met het werkveld, de maatschappelijke omgeving en ongeveer 23.000 studenten van meer dan 100 opleidingen wordt er gewerkt aan praktijkvraagstukken. 

Met vestigingen in binnen- en buitenland zorgt NHL Stenden Hogeschool voor een regionale verankering met een uitgesproken internationaal profiel. Door de bundeling van krachten is NHL Stenden Hogeschool beter in staat te voldoen aan kennis- en innovatievragen. Met specialistische kennis binnen drie zwaartepunten: Vital Regions, Smart Sustainable Industries en Service Economy, kan de nieuwe hogeschool deze rol nog verder ontwikkelen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids