Normal_studenten_ondernemers_jonge_ondernemers

Ruim een jaar geleden heeft Windesheim de Topondernemersregeling gelanceerd. Hiermee loopt Windesheim landelijk gezien voorop als het gaat om studenten te helpen om hun studie te combineren met een eigen bedrijf. Het afgelopen jaar hebben meerdere ondernemende studenten gebruik gemaakt van de mogelijkheid om bijvoorbeeld op een ander moment lessen te volgen of tentamens te maken. De eerste studenten hebben inmiddels succesvol stage gelopen bij hun eigen bedrijf dankzij de regeling. Dit meldt hogeschool Windesheim.

Feddrik Soer en Elroy van den Bout, beide student Small Business en Retail Management, hebben de afgelopen twintig weken stage gelopen bij hun eigen bedrijf. Hiermee zijn zij de eerste studenten die succesvol een stage bij hun eigen onderneming hebben afgerond binnen de Topondernemersregeling. Soer en Van den Bout hebben een marketingbedrijf (Point M), dat zich vooral bezighoudt met interactieve marketing.

Point M zijn zij begonnen naast hun studie. "Voor de stageperiode vreesden we te moeten kiezen tussen onze studie en het eigen bedrijf, maar dankzij de Topondernemersregeling is het voor ons mogelijk om de studie en het eigen bedrijf te combineren", zegt Van den Bout. "Bovendien hebben we een enorme professionaliseringsslag kunnen maken door bij ons eigen bedrijf stage te lopen’, aldus Soer.

"Steeds meer studenten beginnen tijdens hun studietijd een eigen bedrijf en in sommige gevallen groeien deze bedrijven heel snel. Hierdoor werd in het verleden de studie soms verwaarloosd, of zelfs beëindigd om te kunnen ondernemen", zegt Mira Bloemen-Bekx, opleidingsmanager Small Business en Retail Management. "De Topondernemersregeling geeft studenten met een eigen bedrijf de flexibiliteit om succesvol te studeren én te ondernemen."

© Nationale Onderwijsgids