Normal_bodycam

Wereldwijd zijn bodycams voor docenten in opkomst. In Amerika, maar nu ook in Engeland, dragen docenten camera's om eventuele misdragingen van leerlingen te kunnen tonen en delen. De VO-raad en CNV Onderwijs zien dit niet als oplossing voor de agressie binnen het Nederlandse onderwijs. Dit meldt RTL Nieuws.

De bodycam voor docenten komt uit Amerika overgewaaid. In Engeland zijn sinds kort twee middelbare scholen voor kinderen met een laag onderwijsniveau die de bodycam in gebruik hebben genomen. De camera kan vastleggen wanneer er onrust uitbreekt in de klas en leerlingen zich misdragen. Ook kunnen de beelden gedeeld worden met de ouders.
 
De VO-raad vindt het een slecht idee om bodycams in te zetten als middel tegen agressie in de klas. De raad denkt dat een bodycam het tegenovergestelde zal bereiken van wat het beoogt, namelijk een verharding van de sfeer. Ook CNV Onderwijs vindt het jammer dat met de bodycam van het negatieve uit wordt gegaan. CNV Onderwijs denkt niet dat de bodycam op enthousiaste reacties kan rekenen van Nederlandse leraren. "Vrijwel elke leraar wil op een fijne, vertrouwelijke manier les kunnen geven. Dit gaat heel ver."
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids