Normal_training_het_g-woord

Volg de training 'Het G-Woord' op 3 oktober, gemaakt door Atria kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis en Rutgers, expertisecentrum seksualiteit en verdien 4,5 SKJ punten.

Werk jij met jongeren in het veld van zorg, onderwijs en veiligheid & justitie? En wil je meer weten over genderstereotypen, gender en diversiteit? Dan is deze training wat voor jou! 

Wat leer je bij deze training?

‘Het G-woord’ leert professionals hoe een gendersensitieve aanpak kan helpen om geweld te voorkomen. 

Zo leer je hoe traditionele gendernormen bij kunnen dragen aan gendergerelateerd geweld én hoe je jongeren op een positieve manier kunt begeleiden bij (beginnende) signalen van grensoverschrijdend gedrag!

Als voorbereiding op de training volg je een online cursus die ongeveer 1 tot 1,5 uur duurt. In deze online cursus leer je wat gender nu precies is, waarom aandacht voor gender en juist gendersensitief taalgebruik belangrijk is bij de preventie van geweld en welke opvattingen je zelf hebt over gender. Vervolgens ga je in de training aan de slag met casussen uit de praktijk en krijg je praktische handvaten voor het voorkomen van geweld onder jongeren.

Praktische info

Datum: 

  • maandag 3 oktober 2022 (Amsterdam)

Tijd: 13.00-16.30 uur

Locatie:

  • Amsterdam: Atria, Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam.

Kosten: €75,-

Accreditatie: Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ): 4,5 punten.

Schrijf je in voor de training 'Het G-woord' via deze link!

Act4Respect

Met de alliantie Act4Respect zet Atria zich samen met Kenniscentrum Rutgers en jongeren en professionals in voor gelijkwaardige relaties onder jongvolwassenen, waarin geen ruimte is voor fysiek, seksueel of cybergeweld. Meer informatie is te vinden op deze website: https://act4respect.nl/

Door: Nationale Onderwijsgids / Act4Respect