Ruim 1,5 miljoen mensen zien kennisquiz De slimste mens

Ruim 1,5 miljoen mensen hebben donderdag naar De slimste mens gekeken, meldt Stichting KijkOnderzoek. Daarmee is het quizprogramma op NPO 2 het op een na best bekeken programma van donderdagavond.

In De slimste mens namen presentator Mieke van der Weij, journalist Loes Reijmer en cabaretier Lisa Loeb het tegen elkaar op. De slimste mens wordt in de top 3 voorgegaan door het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1, dat met 1,76 miljoen kijkers het best bekeken programma van de avond was.

In het SBS6-programma Oranjezomer kwam het programma ook ten sprake. Johan Derksen zei daar dat hij nooit zou willen deelnemen aan De Slimste Mens. De voetbalanalist is bang dat hij de antwoorden op sommige vragen niet weet. "Ik ga niet bij De Slimste Mens zitten", kondigde Derksen aan. "Als het over klassieke muziek gaat en je hebt twaalf vraagjes dan weet ik er niet één. Als je pech hebt weet je helemaal niets. Dan zit je daar als een notoire domoor in die camera te staren."

"Ik zou er ook nooit gaan zitten", zei presentatrice Hélène Hendriks om vervolgens dezelfde vraag te stellen aan René van der Gijp en Wim Kieft. "Nee ben je gek joh, natuurlijk niet", antwoordde 'Gijp'. En Kieft: "Ik hoef ook niet te laten zien hoe intelligent ik ben."
 
De Slimste Mens is al jarenlang een groot kijkcijfersucces voor KRO-NCRV. Momenteel loopt het achttiende seizoen.
 
Door: ANP