Finaleweek De Slimste Mens vooralsnog slechter bekeken dan in andere jaren

De finaleweek van NPO-quiz De Slimste Mens is tot nu toe minder goed bekeken dan de finaleweken in de afgelopen twee zomerperiodes. Dat meldt de Stichting Kijkonderzoek (SKO) op basis van een analyse van de kijkcijfers van de afgelopen jaren.

De eerste drie uitzendingen van de huidige finaleweek trokken gemiddeld 1,59 miljoen kijkers. Dit aantal lag in de zomer van 2021 op ruim 1,6 miljoen en in de zomer van 2020 op ruim 1,7 miljoen. De kijkcijfers van de finaleweken in de wintermaanden liggen sowieso altijd hoger, laat een zegsman van SKO weten.

Winter 

"Maar ook hier zagen we een verschil tussen de winter van 2020-2021 en de afgelopen winter", rekent hij voor. In de winter van 2020-2021 keken er gemiddeld 2,59 miljoen mensen naar de uitzendingen in de finaleweek. Afgelopen winter waren dat er 2,16 miljoen.

Coronacrisis 

Het gemiddelde aantal kijkers van de hele reeks van De Slimste Mens lag overigens niet opvallend lager dan in de vorige zomer: rond de 1,5 miljoen kijkers. "De absolute kijkpiek lag zowel in het zomer- als winterseizoen in de jaren 2020-2021, dus tijdens de coronacrisis", aldus de SKO-woordvoerder. "Maar dat had te maken met de coronacrisis. Toen lagen alle kijkcijfers sowieso relatief hoger."

Door: ANP