Logo_samenwerking34

A.s.r. pensioenen start een samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven. De aftrap van de samenwerking is een donatie van 20.000 euro. Dit geld is vrijgekomen uit pensioenen kleiner dan 2 euro, die per 1 januari 2019 vervallen zijn. In plaats van dit geld te herbeleggen, gaat a.s.r. zich met Stichting Lezen & Schrijven inzetten om het aantal laaggeletterden in Nederland te verminderen. Dit meldt Stichting Lezen & Schrijven.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben ze vaak ook moeite met de computer, tablet en smartphone. Onder deze groep bevinden zich ongeveer 750.000 werknemers. Laaggeletterdheid heeft grote impact op persoonlijke levens. Wie niet goed kan lezen en schrijven, vindt minder snel een baan, leeft vaak minder gezond en heeft minder grip op geldzaken. Laaggeletterden begrijpen vaak ook minder goed hun pensioen. Stichting Lezen & Schrijven zorgt er met haar partners voor dat zoveel mogelijk mensen in Nederland kunnen lezen, schrijven, rekenen en digitaal vaardig zijn.
 
Met de steun van a.s.r. pensioenen gaat Stichting Lezen & Schrijven de komende tijd aan de slag om meer laaggeletterde werknemers te bereiken.
 
Folkert Pama, directeur klantbediening bij a.s.r. Pensioenen: “Wij hebben in Stichting Lezen & Schrijven een partner gevonden die aansluit bij de missie van a.s.r., om mensen financieel zelfredzaam te maken. Daar leveren wij een bijdrage aan door bijvoorbeeld onze pensioenencommunicatie zo begrijpelijk mogelijk te maken, omdat we weten dat veel mensen hier moeite mee hebben. Een samenwerking met de Stichting draagt daar hopelijk aan bij".
 
Geke van Velzen, directeur-bestuurder Stichting Lezen & Schrijven: "Voor Stichting Lezen & Schrijven is samenwerken met het bedrijfsleven niet weg te denken uit de aanpak van laaggeletterdheid. Met organisaties als a.s.r. kunnen we meer bereiken om laaggeletterdheid te verminderen en te voorkomen. We kijken uit naar een lange, succesvolle samenwerking."
 
Door: Nationale Onderwijsgids