Normal_robotica

Inholland Academy, het bij- en nascholingsinstituut van Hogeschool Inholland, introduceert vanaf 1 maart 2019 twee nieuwe post-hbo opleidingen op het gebied van robotica: Robot Vision en Modeling of Robotic Systems. “Robots worden vanzelfsprekende collega’s van ons in de toekomst en de toepassing van robotica vraagt om deskundige medewerkers”, aldus Cock Heemskerk, lector Robotica bij Inholland in Alkmaar. Beide Engelstalige scholingstrajecten worden zowel op Hogeschool Inholland Alkmaar als Delft aangeboden en vormen de opstap naar de nieuwe Master of Science in Robotic Engineering die momenteel door Inholland ontwikkeld wordt. De nieuwe opleidingen bieden ‘state of the art’ kennis en vaardigheden over de ontwikkeling en toepassing van robotica in allerlei branches, waaronder techniek, industrie, gezondheidszorg en agribusiness. Inschrijven is vanaf nu mogelijk. Dit meldt Inholland.

Robotica: duurzaamheid en empowerment centraal

 
Robotica is gericht op praktische toepassingen van robots in de samenleving waarbij duurzaamheid en empowerment centraal staan. Waren de eerste toepassingen van robots nog gericht op de inzet in de industrie, ruimtevaart en geneeskunde, zo is de robot nu ook doorgedrongen in de land- en tuinbouw, in de zorg en het dagelijkse leven van de Nederlandse huishoudens. Door automatisering kunnen bedrijven besparen op loonkosten. Maar robotica biedt ook meer controle en inzicht. Robots zijn in staat om in korte tijd enorme data-hoeveelheden te vergaren en te analyseren, waardoor mensen sneller en gefundeerder de juiste keuzes kunnen maken. 
 
Nieuwe mogelijkheden volgen elkaar in razend tempo op. Denk bij praktische toepassingen van robotica aan zorgrobots die ouderen ondersteuning bieden bij het langer zelfstandig thuiswonen. Of aan robots in de land- en tuinbouwsector die vroegtijdig ziektes bij gewassen herkennen en voor optimalisatie van kweekomstandigheden zorgen. Robotica is een groeisector die vraagt om vakkundige medewerkers. 
 

Opleidingen Modeling of Robotic Systems en Robot Vision

 
In de post-hbo opleidingen Modeling of Robotic Systems en Robot Vision krijgen deelnemers de laatste tools en inzichten vanuit dit dynamische vakgebied aangereikt. Beide trajecten zijn uitermate geschikt voor professionals op het gebied van o.a. werktuigbouwkunde, elektrotechniek, meet- en regeltechniek en technische informatica of voor professionals met de ambitie om binnen hun bedrijf met robotica aan de slag te gaan. 
 
Meer informatie op www.inholland.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids