SWKGroep verlengt eigen post-hbo opleiding wegens succes

De SWKGroep, een grote organisatie in Zuid-Holland voor onder andere kinderopvang, heeft een eigen post-hbo opleiding voor het middenmanagement ontwikkeld. Dit jaar volgden de eerste medewerkers de opleiding en veertien deelnemers kregen onlangs hun diploma. De opleiding blijkt een succes en de SWKGroep gaat er dan ook mee door. Dit meldt Kinderopvang Totaal.

De medewerkers volgden de opleiding van één jaar in hun eigen tijd. De opleiding bestaat uit 39 lesavonden en thuisstudie en deelnemers leren onder andere over persoonlijk leiderschap. Ook wordt er aandacht besteed aan de manier waarop zij zelf leidinggeven, en komen klantperspectief, teamvaardigheden en jaarplannen aan bod. “Ik heb veel geleerd in theorie én praktijk”, vertelt Eke Gerritsma, één van de afgestudeerden. “Over wie ik ben als leidinggevende, het aansturen van teams en over organisatieontwikkeling. Bovendien kon ik het geleerde direct in de praktijk toepassen.”

Managementopleiding

“De behoefte aan een interne post-hbo opleiding was groot”, aldus Nadine Bongers, hoofd opleidingscentrum van de SWKGroep. “We willen als organisatie actief in kunnen spelen op wat de huidige tijdgeest vraagt. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een passende aanvullende managementopleiding voor het middenmanagement.”

Omdat zowel de deelnemers als de organisatie enthousiast zijn over de opleiding start in februari de tweede groep. Uiteindelijk moet de opleiding een vaste plek krijgen binnen het opleidingsaanbod van de SWKGroep.

Door: Nationale Onderwijsgids