Zend jouw briljante wateridee nu in voor de Waterinnovatieprijs!

Meer piekbuien, langere periodes van droogte en ambitieuze energiedoelstellingen: het werk van de waterschappen kent grote uitdagingen. Heb jij een vernieuwend en baanbrekend idee op het gebied van water? Zend jouw innovatie dan in voor de Waterinnovatieprijs 2017! En misschien maakt jouw idee ons waterbeheer beter, duurzamer en goedkoper. Dit meldt de Unie van Waterschappen.

De Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank reiken ieder jaar de Waterinnovatieprijs uit in de categorieën Waterveiligheid, Schoon water en Voldoende water. Dit jaar is daar de categorie Energie en waterschappen bijgekomen.

Gemeenten, provincies en waterschapen slaan de handen ineen om Nederland energieneutraal, klimaatbestendig en circulair te maken. Zij roepen het Rijk, bedrijven, organisaties en inwoners op om mee te doen. De waterschappen willen in 2020 minstens 40 procent van het eigen energieverbruik zelf duurzaam produceren en streven ernaar volledig energieneutraal te worden. Vernieuwende ideeën en initiatieven op het gebied van duurzame energieopwekking en energiebesparing bij de waterschappen, zijn dan ook van harte welkom.

Winnaars van de Waterinnovatieprijs komen in aanmerking voor een intensief versnellingstraject dat de innovaties helpt bij de volgende stap in hun ontwikkeling. Meld jouw innovatie nu aan op Waterinnovatieprijs.nl en lees alles over de criteria en de prijs. Inzenden kan tot 22 september!

De inzendingen voor de Waterinnovatieprijs worden door een deskundige jury onder leiding van Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, beoordeeld op hun innovatieve, duurzame karakter, de haalbaarheid en toegevoegde waarde. Begin november worden de genomineerden bekend gemaakt, waarna het publiek de kans krijgt op hun favoriete innovatie te stemmen voor de Publieksprijs. De feestelijke prijsuitreiking van de Waterinnovatieprijs vindt plaats op maandag 27 november in de Rijtuigenloods te Amersfoort.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids