Normal_universiteit_maastricht_2

De Universiteit Maastricht heeft besloten een geplande lezing over Palestina niet door te laten gaan. De lezing zou op 4 mei worden gehouden door een Israëlische dissident. Dat meldt De Limburger.

De Jonge Democraten, de jongerenafdeling van D66, tekende protest aan. Zij vonden het tijdstip van de lezing, tijdens Dodenherdenking, ongepast en onbegrijpelijk. De jongeren schreven in een brief aan de universiteit dat de lezing verkeerd zal vallen bij Joden. Bovendien lieten de jongeren hun ongenoegen blijken over het antizionistische karakter van de lezing.

De Universiteit Maastricht krabbelt na de uitlatingen van de jongerenpartij terug en laat weten de reactie van de jongeren te begrijpen. De universiteit zegt wel open te staan voor het onderwerp van de lezing, al is het tijdstip misschien niet de goede keuze geweest. Een woordvoerder laat weten dat het onderwerp echter niet van één kant belicht moet worden, zoals nu gebeurt, maar op verschillende manieren. Doordat een individuele student de lezing aanvankelijk aankondigde, was de universiteit niet meteen op de hoogte van het onderwerp.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids