Normal_jeugd_blij_vrolijk_springen

Brabants Dagblad organiseert in samenwerking met Tilburg University een serie van drie lezingen over opgroeien in de moderne samenleving. Drie hoogleraren van de universiteit belichten vanuit verschillende invalshoeken de weg die kinderen afleggen naar volwassenheid. Dit meldt Brabants Dagblad.

De Tilburgse deskundigen staan stil bij wat er in de huidige samenleving zoal op kinderen en jongeren afkomt en hoe zij daarmee om kunnen gaan. Zo bespreekt Stefan Bogaerts de invloed van internet en social media. Bogaerts laat de risico's zien van de moderne media en stelt dat we kinderen moeten leren waar de grenzen liggen.

Wim Meeus vertelt over de ontwikkeling van de persoonlijkheid van jongeren en hoe mogelijke problemen kunnen ontstaan. De hoogleraar gaat in op de rol van de opvoeding en wat ouders het beste kunnen doen om hiermee om te gaan. Gabriël van den Brink ten slotte vindt het optimisme en idealisme van jongeren opmerkelijk, in een tijd waarin de veranderingen in de samenleving elkaar in rap tempo opvolgen.

De lezingen zijn gratis toegankelijk en vinden plaats in theater Bleijemakerij De Boemel in Tilburg op respectievelijk dinsdag 17 en 24 november en 1 december. Aanmelden via www.tilburguniversity.edu/bdcolleges.

© Nationale Onderwijsgids