Middelbare school in Assen in diepe rouw na dodelijk ongeluk tiener Ekehaar

Op het Dr. Nassau College locatie Quintus in Assen is het nieuws over het dodelijke auto-ongeluk in Ekehaar afgelopen maandagnacht ingeslagen als een bom. Alle vijf de slachtoffers zitten of zaten op de school. Dat meldt RTV Drenthe. 

Bij het ongeluk op de Hemmenweg kwam een meisje uit Assen om het leven. Vier anderen, twee jongens en twee meisjes, raakten gewond. De auto waarin de vijf reden raakte rond 02.15 uur maandagnacht een boom.

Bijeenkomst 

Drie van de gewonde tieners zitten nog op de middelbare school, de vierde zat tot vorig jaar op de school. De school organiseert woensdagmiddag dan ook een bijeenkomst voor leerlingen en leerkrachten. Daar kan iedereen met elkaar praten over de gebeurtenis en zijn er medewerkers van Slachtofferhulp en welzijnsorganisaties aanwezig. Bij de start van het schooljaar zal er opnieuw worden stilgestaan bij het ongeluk.

Veel vragen 

Geen van de tieners had een rijbewijs en het ongeluk gebeurde midden in de nacht. Schooldirecteur Ralf Buiter realiseert zich dat er op de bijeenkomst veel vragen daarover zullen worden gesteld. “Het is alleen niet aan ons als school om daar een antwoord op te geven”, zegt Buiter. “Wij richten ons vandaag vooral op het verdriet en willen er zijn voor onze leerlingen.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk