Kinderboeken

De Stichting Lezen organiseert in samenwerking met de redactie van Verborgen Talenten een symposium over jeugdliteratuur voor pabo-docenten. Het symposium is bedoeld voor docenten van alle vakken. Wanneer een docent met een pabo-docent Nederlands meekomt is het toegangskaartje goedkoper. Dit meldt lezen.nl. 

Ochtendprogramma 
Het symposium gaat van start met de stand van zaken. Wat doen pabo-docenten tegenwoordig met en aan jeugdliteratuur? Daarna wordt er verdergegaan met twee recente ontwikkelingen. De aanpak van 'de bibliotheek op school' en de mogelijkheden die dit het basisonderwijs biedt wordt bediscussieerd. En daarnaast wordt er nagegaan hoe de inzet van non-fictie de leesmotivatie kan verhogen. 
 
Middagprogramma
Het middagprogramma is opgedeeld in twee deelsessies. De eerste sessie staat stil bij het denken over jeugdliteratuur bij verschillende vormings- en vakgebieden. Ook wordt er gediscussieerd over de (verplichte) leeslijst op de pabo. De tweede ronde ziet een viertal kinderboekenschrijvers die hun licht schijnen over het thema uit de eerste sessie. 
 
Het symposium vindt op 26 september 2014 plaats. De locatie van het symposium is het Spoorwegmuseum te Utrecht. Een ticket kost 135 euro. Dit is inclusief drinken, lunch, borrel en gratis toegang tot het Spoorwegmuseum. Elke pabo-docent Nederlands mag een college van een andere vak voor 100 euro meenemen. 
 
© Nationale Onderwijsgids