Leerlingen Van Royenschool maken ouderen blij met paaspakketten

Kinderen van de Van Royenschool uit Schoonoord bezochten donderdagmorgen 28 maart het woonzorgcentrum Het Ellertsveld. De leerlingen deelden daar paaspakketten uit aan de bewoners. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De Van Royenschool deed dit in samenwerking met de Riki Stichting. Deze stichting zet zich in voor betekenisvolle ontmoetingen en zet zich in voor een liefdevolle wereld. De 78-jarige Nellie Prins is blij dat de schoolkinderen langskwamen in Het Ellersveld.

Praatje maken met de bewoners 

Prins vond het mooi om te zien dat de schoolkinderen een praatje maakten met de bewoners. “Ze deden echt moeite om meer te weten te komen over de ouderen.”

Simone Assen is leerkracht van de groepen 6,7 en 8 van de Van Royenschool. De kerstactie van de basisschool, ook in samenwerking met de Riki Stichting en Het Ellertsveld, kon niet doorgaan vanwege een uitbraak van het norovirus in het woonzorgcenrum. “Gelukkig kon de paasactie wel doorgaan”, stelt Assen. De 22 leerlingen werden in twee groepen verdeeld. In tweetallen gingen de leerlingen vervolgens met de paaspakketten naar de verschillende kamers.

Trotse juf 

“Dit maakt kinderen bewust dat het voorkomen van eenzaamheid heel belangrijk is. Gezelschap houden is een groot goed, net als het tonen van respect voor ouderen. De kinderen hebben het geweldig gedaan, ik ben een trotse juf”, aldus Assen. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk