Kinderboekenweek 2022: In heel Nederland lezen NS'ers voor op scholen

Speciaal tijdens de Kinderboekenweek 2022 lezen conducteurs, machinisten en veiligheid- en servicemedewerkers van NS voor aan basisschoolkinderen in heel Nederland. De Kinderboekenweek 2022 heeft als thema Gi-ga-groen! en vindt plaats van 5 tot en met 16 oktober. De NS-collega’s lezen voor uit het Prentenboek van de Kinderboekenweek Egalus, geschreven en geïllustreerd door Marije Tolman. Met de voorleesactie wil NS laten zien hoe leuk (voor)lezen is. Dat meldt de NS. 

 

Tot en met vrijdag 14 oktober bezoeken NS-collega’s 20 scholen in Groningen, Nijkerk, Den Haag, Rotterdam, Lelystad, Brunssum, Emmeloord, Maasdam, Gassel, Zutphen, Emmen, Rhoon, Zwolle, Bergambacht, Boskoop, Etten Leur, Best en Eindhoven.

Natuur

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of kijken naar het landschap vanuit de trein. De natuur is overal om ons heen, vaak ook bij stations en langs het spoor. Daarbij rijden onze treinen op 100 procent gi-ga-groene energie!

Winactie 

Speciaal voor de Kinderboekenweek hebben we ook een te gekke winactie waarmee je kans maakt op 4 treinkaartjes en een vogelhuisje gemaakt van gele reisinformatieborden. Op NS.nl lees je er meer over.

Koninklijke wachtkamer 

Op enkele stations vind je nog een echte Koninklijke wachtkamer. De kamer waar niet alleen vroeger, maar nu nog steeds de leden van het Koninklijk Huis worden ontvangen voordat zij vertrekken met de Koninklijke trein. In de Koninklijke wachtkamer op station Holland Spoor in Den Haag verwelkomt NS dit jaar op 13 oktober de kinderen van groep 6 van de Gerth van Wijkschool. Veiligheid & Servicemedewerker Kevin zal vanuit deze bijzondere locatie voorlezen. 

Door: Nationale Onderwijsgids