Renaissanceschool in Almere vindt brief met 'Fascisten opgerot'

Ouders met kinderen op de Renaissanceschool in Almere voelen zich bedreigd. Vlakbij de ingang van de school hing maandagochtend een brief met de tekst ‘Fascisten opgerot’ erop. De school is eind augustus van start gegaan met vier leerlingen die les krijgen van één docent. De ouders geven ook aan dat ze een hoop negatieve reacties over zich heen krijgen als ze vertellen waar hun kind naar school gaat. Dat meldt Omroep Flevoland. 

De oprichters van de school kozen er eerst voor om de locatie van de school geheim te houden. Inmiddels is de plek uitgelekt. 

Scouting 

De lessen worden gegeven in een gebouw dat het bestuur van beheersstichting Scouting Cornelis Lelygroep  Almere verhuurt aan de school. Verschillende bronnen binnen de scoutinggroep willen dit liever niet en maken zich grote zorgen. Ze willen als scouting niet geassocieerd worden met welke politieke partij dan ook. 

Beoordeling van de Onderwijsinspectie 

Een woordvoerder van de Onderwijsinspectie liet eerder al weten dat de school binnen enkele weken na de opening wordt beoordeeld. Als de beoordeling negatief uitvalt dan bestaat de kans dat de Renaissanceschool meteen moet sluiten.

Registratieplicht 

De gemeente Almere weet officieel niet dat de school bestaat. Ze hebben geen registratie ontvangen. Voor particuliere scholen is dat enkele weken na de start ook nog niet verplicht.

Door: Nationale Onderwijsgids/ Femke van Arendonk