Ondanks de kans op een bui is het in de meivakantie prima weer

Een aanhoudende noordenwind voorkomt dat het tijdens de meivakantie echt warm wordt. Met 12 tot 16 graden is het vaak aan de koele kant voor de tijd van het jaar. Er zijn wolkenvelden en daarbij is kans op een bui. Toch is het een groot deel van de tijd droog en dan is het buiten al snel lekker. En omdat er ook zonnige perioden zijn is het eigenlijk prima vakantieweer. Dat meldt ANP Expert Support. 

Komende meivakantieweek is het over het algemeen koel voor de tijd van het jaar. De middagtemperatuur ligt vaak tussen 12 en 14 graden in de kustprovincies en 15-16 graden in het binnenland. Daarmee is het wat aan de frisse kant voor mei. Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 15 tot 18 graden. Het weerbeeld bestaat uit wolkenvelden en zonnige perioden. Vooral later volgende week is wel kans op lichte buien, maar over het algemeen blijft het droog.

Buitenactiviteiten 

Door de wolkenvelden, de kans op een enkele bui en vrij koel weer lijkt het alsof het helemaal geen lekker weer wordt. Om echt te zonnen is het weer ongeschikt, maar voor buitenactiviteiten is het juist prima weer. Zolang het droog blijft is het deze tijd van het jaar al snel lekker buiten en op het moment dat de zon gaat schijnen is het voor het gevoel een paar graden warmer.

Temperatuurverwachting 

Later in de week is de temperatuurverwachting onzeker. Het kan een paar graden warmer worden en dan kom je in het zuiden al snel uit op een graad of 20. Ook juist lagere temperaturen behoren tot de mogelijkheden en dan is het fris.

Door: Nationale Onderwijsgids