Deze scholen plaatsen zich voor de finale van Vakkanjers

Het Wereld Natuur Fonds is de opdrachtgever van de Vakkanjer Challenge van dit schooljaar. In de WWF Wildlife Challenge daagde het Wereld Natuur Fonds leerlingen vanaf groep 7 tot en met het laatste jaar vmbo uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken zodat mensen en wilde dieren beter samen kunnen leven. De eerste finalisten zijn nu bekend. Dit meldt Vakkanjers.

Duizenden leerlingen zijn het afgelopen jaar hard aan de slag gegaan voor het Wereld Natuur Fonds. Inmiddels is bekend welke teams een ticket naar de finale van Vakkanjers in de wacht hebben gesleept. Tijdens de halve finale presenteerden teams van ruim honderd scholen hun oplossingen en ideeën rondom het toenemende mens-dierconflict, in opdracht van het Wereld Natuur Fonds (WWF).

De teams uit groep 7 en 8 kwamen met verschillende ideeën, denk aan een hologram van bijen om olifanten bij dorpen en akkers weg te houden, een ondergrondse jungle voor tijgers en ijsberen die op eilanden van kunstijs kunnen leven. Leerlingen van het derde en vierde leerjaar van het vmbo kregen de opdracht om ‘The Ultimate Wildlife Camera-trap’ te ontwerpen waarmee wilde dieren gespot kunnen worden.

De nu bekende finalisten op een rij:

Vakkanjer Junior

Vakkanjers Junior bedachten oplossingen om het toenemende aantal mens-dier conflicten in de wereld een halt toe te roepen zodat mensen en dieren beter samen kunnen leven. Deze vier teams hebben zich geplaatst voor de finale:

  • De Poolster uit Amsterdam: Team De Wolkerige Vogel
  • De Tweemaster uit Barendrecht: Team Holofant
  • Katholieke Montessorischool uit Bussum: Team The Tigers
  • Het Baken uit Werkendam: Team IJsberen Eiland

Lees hier meer over de ideeën van de vier teams.

Vakkanjer Pioneer

Vakkanjers Pioneer ontwierpen en bouwden ‘The Ultimate Wildlife Camera-trap’. Deze verbeterde versies van de huidige camera traps zijn gemaakt om over de hele wereld dieren in het wild in beeld te brengen. Welke tien teams met hun idee in de finale staan kun je lezen op de website van Vakkanjers.

De finale

De teams met de beste ideeën plaatsen zich voor de finale. Op 23 en 24 juni vindt de finale plaats via een live uitzending die online uitgezonden wordt. Vooraf toert Vakkanjers door het land om alle finalisten te interviewen over hun oplossingen, ideeën en gemaakte producten.

Door: Nationale Onderwijsgids