Normal_pers_dokter_corrie_copyright_jean_pierre_heijmans

We kennen Dokter Corrie van haar spreekuur in het Schooltv weekjournaal. Vanaf zondag 15 maart om 18.20 uur is Dokter Corrie wekelijks te zien in haar eigen programma bij de NTR: de Dokter Corrie Show, op Zapp. In het programma geeft Dokter Corrie seksuele voorlichting aan jongeren vanaf 9 jaar en beantwoordt hun vragen over de puberteit, relaties en seksualiteit. Het programma wil een opmaat zijn om deze thema’s in een ontspannen sfeer, thuis of in de klas, te bespreken.

Inhoud
Dokter Corrie chat niet alleen met een BN-er, waarin deze vertelt hoe hij of zij de puberteit heeft ervaren. Ze gaat ook op onderzoek uit, laat filmpjes zien, praat met tieners, kijkt naar het dierenrijk en put uit haar eigen saaie liefdesleven. Ook nieuw in de show is het puberpanel. Deze tieners zijn iets ouder dan de doelgroep en vertellen de kijkers over hun ervaringen. In de uitzendingen staan veelgestelde vragen van kinderen centraal.

De Dokter Corrie Show gaat niet alleen over seksualiteit, maar ook over relaties en veranderingen in het lichaam tijdens de puberteit. Met humor brengt het programma onderwerpen als grenzen aangeven, verliefdheid, zoenen, ongesteldheid, beelden in de media, zelfbevrediging en bloot onverbloemd ter sprake. Zoals Dokter Corrie het zelf zegt: ‘In mijn show is geen vraag te gek.’

Noodzaak
Uit onderzoek van J/M Ouders en Rutgers WPF kwam naar voren, dat ouders de mate waarin hun hun kind al bezig is met seksualiteit onderschatten. Als jonge kinderen betrouwbare informatie krijgen over hun lichaam, seksualiteit en relaties kunnen zij later verantwoorde keuzes maken. Ieder kind verdient deze informatie, maar veel ouders lichten hun kinderen te laat of gebrekkig voor. Bij De Dokter Corrie Show worden lastige onderwerpen niet uit de weg gegaan. Het programma wil een ‘opmaat’ zijn om in een ontspannen sfeer, thuis of in de klas, het thema seksualiteit te bespreken.

Samenwerking met Rutgers WPF
De Dokter Corrie Show komt tot stand in nauwe samenwerking met Rutgers WPF. Deze organisatie geeft de programmamakers betrouwbare inhoudelijke informatie, en adviseert de makers m.b.t. relevante onderwerpen die passen bij de ontwikkelingsfase van kinderen.

Achtergrond
Sinds 2012 is aandacht voor seksualiteit en seksuele diversiteit opgenomen in de kerndoelen van zowel het basis- als het voortgezet onderwijs en is het voor docenten verplicht om aandacht te besteden aan seksuele voorlichting. Veel docenten gaven te kennen dat zij, net als veel ouders, moeite hebben met het bespreken van seksualiteit in de klas.

Dat was aanleiding voor de NTR om er aandacht aan te besteden binnen Schooltv. Zo werd het spreekuur van Dokter Corrie in het leven geroepen binnen het Schooltv-weekjournaal. In dit 4 minuten durende programma-onderdeel praatte zij over seksualiteit en puberteit met Bekende Nederlanders. Daarnaast gaf zij uitleg en tips zodat kijkers uit groep 7 & 8 beter voorbereid aan hun puberteit beginnen. De rubriek veroorzaakte veel commotie, maar er volgden ook veel positieve reacties. Uit onafhankelijk onderzoek bleek dat circa driekwart van de docenten vindt dat Dokter Corrie toegevoegde waarde heeft voor de school wat betreft de invulling van het onderwerp seksualiteit.
Dokter Corrie krijgt nu in maart 2015 haar eigen programma ‘De Dokter Corrie Show’. In dit 20 minuten durende programma kan Dokter Corrie uitgebreider ingaan op de onderwerpen en deze van meerdere kanten belichten. Het programma wil een opmaat zijn voor het verdere gesprek in de klas en thuis.

De Dokter Corrie Show - vanaf 15 maart - elke zondag 18.20 uur bij de NTR op Zapp.

(Dit is een advertorial)