Beweeg door de geschiedenis met de Schooltv interactieve tijdlijn

Daar is ie dan! Naast interactieve schoolplaten, quizzen en scrollverhalen, vind je op Schooltv.nl nu ook een interactieve tijdlijn voor geschiedenis. In deze tijdlijn voor geschiedenis vind je video's en audiofragmenten van historische gebeurtenissen op chronologische volgorde. De eerste twee tijdlijnen die beschikbaar zijn gaan over de Tweede Wereldoorlog en over de bevrijding van Nederland. Ze sluiten aan bij het curriculum van het geschiedenisonderwijs van groep 7/8 en het voortgezet onderwijs. Dit meldt de NTR.

De interactieve tijdlijn is gekoppeld aan chronologische gebeurtenissen binnen een bepaald historisch thema. Zo kun je zien welke gebeurtenissen belangrijk zijn geweest in een bepaalde periode en hoe ze chronologisch met elkaar verbonden zijn. Iedere tijdlijn bestaat uit gekleurde tijdlijnen (periodes) en stippen (gebeurtenissen). Op een tijdlijn kun je inzoomen naar specifieke gebeurtenissen en uitzoomen naar het totaal. In de tijdlijnen zitten tekst, audiofragmenten en video’s verborgen met meer uitleg en informatie bij de onderwerpen.
 
Schooltv zal de komende tijd meerdere tijdlijnen aan de interactieve geschiedenis tijdlijn gaan toevoegen. Op de planning staan in ieder geval ‘het ontstaan van Nederland’ en de tijdlijn van de ‘canon van de Nederlandse geschiedenis’.
 
Door: Nationale Onderwijsgids