Normal_boodschappen__voedselbank

In september zijn vijftig studententeams gestart met de MBO Challenge Voedselverspilling. Het komende half jaar werken zij aan voedselverspillingsvraagstukken en denken na over innovaties die bijdragen aan het tegengaan van voedselverspilling. Dit meldt Stichting Samen Tegen voedselverspilling. 

De studenten doen dit in samenwerking met het bedrijfsleven en diverse instellingen. De studenten gaan aan de slag bij onder andere voedingsproducenten, cateraars en supermarkten en denken na over bijvoorbeeld logistieke oplossingen, innovatieve productontwikkeling en  marketingstrategieën. De teams zijn verspreid over heel Nederland en afkomstig van diverse mbo-opleidingen die iets met voedsel te maken hebben.

Margot Tacken, docent van het team Lentiz Life College en ook aangesloten bij de Food Innovation Academy, is enthousiast: “Ons team bestaat uit negen mbo-studenten uit het derde jaar van de opleiding voeding en technologie. Wij doen de challenge ‘productontwikkeling in de reststromen’ in samenwerking met Duijvestijn Tomaten. De studenten krijgen door de challenge een bredere blik op de foodsector.”

De  meest originele inzending, of de innovatie die het meeste impact heeft op het verspillingsvraagstuk, zal uiteindelijk beloond worden op 30 januari tijdens het eindevent bij de Verspillingsfabriek in Veghel. De challenge is een initiatief van Katapult, Clusius College, NH Food en DOON, in opdracht van Leren voor Morgen, Jong Leren Eten en de Provincie Noord-Holland. Groen Kennisnet, Stichting Samen tegen Voedselverspilling en de Rabobank zijn partners in het project.

Meer informatie is te vinden op www.mbo-challenge.nl.

Door: Nationale Onderwijsgids