Rijn IJssel Vakschool Wageningen start tijdens kooklessen met Orbisk weegschaal

Rijn IJssel Vakschool Wageningen gaat gebruik maken van een Orbisk weegschaal. De vakschool is daarmee de eerste school die meedoet aan het regionale project Orbisk in de Regio Foodvalley. Dat meldt Regio Food. 

Rijn IJssel Vakschool is een school met verschillende horecaopleidingen. Zo’n 60 studenten krijgen hier dagelijks horecalessen. De school heeft besloten om mee te doen met het project Orbisk, omdat ze op die manier de voedselverspilling in de keukens willen verkleinen.

Studenten minder voedsel laten verspillen tijdens de kooklessen 

“Wij vinden het belangrijk dat onze studenten goed omgaan met producten en ook met voedselreststromen”, aldus Guus Weerdenburg, vakdocent en F&B manager van Vakschool Wageningen. De school wil, samen met de studenten, nadenken over hoe ze minder voedsel kunnen verspillen tijdens de kooklessen.

Regio Foodvalley 

In de Regio Foodvalley werken bedrijven, kennisinstellingen, overheden en inwoners samen om elkaar te inspireren, te activeren en te innoveren op het gebied van voedselverspilling. De komende twee jaar gaan twee Orbisk-systemen acht restaurants, cateringbedrijven en instellingen helpen om tot 50 procent aan voedselverspilling te verminderen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk