Normal_lezen__slechtziend__leesbevorderingsproject__leerling__kind__ipad

Op 12 maart 2019 vindt in The Wall Utrecht het jaarlijkse Amac Onderwijs Seminar plaats, met 300 bezoekers een van de grootste onderwijsseminars van het land. Tijdens deze educatieve dag zal in de vorm van plenaire lezingen en kennissessies aandacht worden geschonken aan wat digitale ontwikkelingen voor het onderwijs kunnen betekenen. Bijvoorbeeld: welke ingebouwde functionaliteiten van de iPad helpen kinderen met aandachtsproblemen, dyslexie en motorische, visuele en auditieve beperkingen? Dit meldt Amac Educatie.

Wat voor rol kunnen virtual reality (VR) en augmented reality (AR) spelen in het onderwijs? Wat houdt het principe van 'formatief toetsen' in? Hoe combineer je als docent offline met online leren? Hoe kun je zo efficiënt mogelijk creatieve elementen in de lessen implementeren? Welke ingebouwde functionaliteiten van de iPad helpen kinderen met aandachtsproblemen, dyslexie en motorische, visuele en auditieve beperkingen? Op deze en andere vragen wordt op 12 maart door diverse experts antwoord gegeven. Docenten, onderwijspartners en andere specialisten delen hun kennis in plenaire lezingen en kennissessies. Het programma en de diverse de kennissessies vindt u hier.
 
Amac Educatie is al tien jaar lang een vooruitstrevende partner in gepersonaliseerd en digitaal onderwijs. Met als doel effectief bij te dragen aan kwaliteit in het onderwijs, is Amac voortdurend op zoek naar nieuwe didactische en technologische mogelijkheden om de talenten van de individuele leerling te ontwikkelen en gepersonaliseerd leren mogelijk te maken. Sinds zes jaar organiseert de grootste Apple Premium Reseller van Nederland een seminar om stakeholders uit het onderwijs kennis te laten maken met de laatste digitale ontwikkelingen. In april opent Amac in zijn filiaal in The Wall Utrecht de zogenaamde ‘Classroom of the Digital Age’ (CODA), een belevingsruimte waar de nadruk dit jaar komt te liggen op creativiteit, volgens het World Economic Forum een van de belangrijkste skills voor de toekomst. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids