Normal_kind_tablet

De minister van Onderwijs, Arie Slob, is tegen de komst van een Steve Jobsschool in Den Haag. De stichting Seva World krijgt van hem geen toestemming om de school op te starten en vanaf komend schooljaar te openen. Dat meldt het AD.

Het plan was om de school te openen in stadsdeel Laak. Het type onderwijs dat op een Steve Jobsschool wordt gegeven laat de kinderen hun taken zo veel mogelijk zelf plannen. Ook werken ze veel op de iPad. Jobs was de grondlegger van technologiebedrijf Apple.

In juni van dit jaar werd er door Den Haag nog groen licht gegeven voor de komst van de school. Daarna is bij het ministerie van Onderwijs een verzoek ingediend om de nieuwe school te bekostigen. Nu blijkt dus dat de minister van Onderwijs niet akkoord gaat met de plannen. Volgens Slob is het onduidelijk welke richting het onderwijs wil volgen, omdat daarover in de statuten niet genoeg vermeld staat.

Ook de gemeenteraad zette een paar maanden geleden al een aantal vraagtekens, met name wat betreft de kwaliteit, de feitelijke inrichting en de toekomstbestendigheid van de school. Omdat de aanvraag echter wel voldeed aan de wettelijk criteria kon de raad het plan niet afkeuren. De Onderwijsminister doet dat nu dus wel.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids