Normal_lezen__slechtziend__leesbevorderingsproject__leerling__kind__ipad

Zorgorganisatie Visio heeft de mogelijkheden voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking om de iPad of iPhone te gebruiken samengevoegd. Dit meldt Klik. 

Internet, apps en tablets worden in grote mate gebruikt in het dagelijks leven. De mogelijkheden zijn verzameld in het boek iPad gebruik voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. Er staat een selectie van applicaties in die laten zien wat de doelen zijn die bereikt kunnen worden, zoals het kijken stimuleren, de aandacht vergroten, ruimtelijk inzicht vergroten, visueel onderscheid maken en de zelfredzaamheid vergroten. 
 
Bij Visio wordt gebruikgemaakt van de iPad en iPhone vanwege de ingebouwde toegankelijkheidsopties. Er zijn veel mogelijkheden voor het aantal applicaties dat bruikbaar is voor mensen met een meervoudige beperking.
 
Visio is een Nederlands expertisecentrum voor onderwijs, zorg en dienstverlening voor mensen met een visuele beperking. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs en wonen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids