Normal_techniek-460046

Hoeveel leerlingen volgen een technische opleiding in mijn regio? En hoeveel technische vacatures zijn er? De antwoorden op deze – en meer – vragen zijn voortaan voor heel Overijssel eenvoudig te vinden in de Techniekpactmonitor. Dit meldt provincie Overijssel.

Techniekpact

 
Steeds meer bedrijven hebben moeite om geschikte vakmensen te vinden. Het aantal vacatures in onder meer metaal, installatietechniek en ict neemt toe. Tegelijkertijd daalt de instroom in het vmbo en mbo. Om deze trend te keren wordt in verschillende Techniekpacten gewerkt aan het vergroten van de instroom van leerlingen bij technische opleidingen. In Overijssel gebeurt dat in Techniekpactregio’s Stedendriehoek, Twente en Zwolle.
 

Techniekpactmonitor

Kennispunt Twente heeft in 2017 een Techniekpactmonitor ontwikkeld voor Techniekpact Twente. Recent zijn ook de Techniekpactregio’s Stedendriehoek en Zwolle aangesloten op de monitor. Hiermee is de informatie rond technisch vakmanschap voor heel Overijssel nu op één plek eenvoudig te raadplegen. De techniekpactmonitor geeft inzicht in actuele gegevens rond techniek onderwijs. Zo is in de monitor informatie te vinden over het aantal leerlingen met techniekprofiel, techniekstudenten op het mbo, hbo en de universiteit, maar ook over het aantal banen en vacatures in de techniek. Meer informatie op http://www.techniekpactoostmonitor.nl/
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids