Logo_noorderpoort_logo

Mbo-school Noorderpoort start in september 2018 met het eerste gilde in de verstandelijk gehandicaptenzorg. De officiële start van het Nieuw Woelwijck Gilde vindt plaats tijdens de Week van Zorg & Welzijn, op donderdag 15 maart 2018. Dit meldt Noorderpoort. 

In het Nieuw Woelwijck Gilde krijgen studenten les volgens het meester & gezel principe. In dit gilde volgen studenten hun onderwijs niet op school, maar krijgen les binnen het leerbedrijf van zowel Noorderpoort-docenten als gastdocenten vanuit Nieuw Woelwijck.
 
Door de intensieve samenwerking ontstaat een win-win situatie: het onderwijs sluit beter aan op de praktijk en het leerbedrijf leidt studenten op tot potentiële nieuwe medewerkers.
 
Het Nieuw Woelwijck Gilde is het eerste gilde in de verstandelijk gehandicaptenzorg voor studenten die een mbo-opleiding volgen op niveau 4. In eerste instantie starten vijftien studenten van de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen of Gehandicaptenzorg. In de toekomst zullen studenten van de opleiding Verpleegkunde hierbij aanschuiven.
 
Noorderpoort werkt in al mee aan diverse gildes in Groningen, zoals het Martini Gilde, het Twaalf Hoven Gilde en het UMCG Gilde.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids