Normal_supermarket-949912_960_720

Supermarktketen Jumbo en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfleven (SBB) hebben beide hun handtekening gezet onder een overeenkomst. De partijen willen mbo'ers een betere opleiding bieden door er samen voor te zorgen dat de kwaliteit van stages en leerbanen verbetert. Dit willen Jumbo en SBB onder meer doen door praktijkopleiders regelmatig te laten bijscholen. Dit meldt SBB.

Jumbo heeft een eigen praktijktraject, Jumbo Academy. Al vijftien jaar lang speelt de supermarktketen daarmee een rol in de praktijkopleidingen in het mbo. Het SBB zorgt voor een goede aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt en ondersteunt leerbedrijven daarbij. Die ondersteuning wordt door de samenwerking met Jumbo nu intensiever gemaakt. Door onder meer steekproeven te doen op de werkvloer wordt gekeken waaraan studenten en opleiders behoefte hebben zodat de opleiding gericht verder ontwikkeld kan worden. Dit schooljaar volgen meer dan 2200 een praktijkopleiding via Jumbo.

Directeur André Timmermans van SBB is blij met de samenwerking. "Leren in de praktijk is voor mbo-studenten van groot belang. De praktijkopleiders van Jumbo zijn echte vakmensen". Ook Jumbo is blij met de verdere ondersteuning van het SBB: "Wij vinden het belangrijk erg belangrijk om te investeren in onze medewerkers. Zo kunnen zij zich nog beter ontwikkelen in hun vak en versterken we samen de unieke Jumbo-formule. Op die manier kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn", aldus directeur HR Gea Kuiper van Jumbo Supermarkten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids