Week 48: Week van de Duurzaamheid, zandzakkenkunde en leren schaatsen

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag? 

Maandag: PVV en NSC zijn beiden voorstander van artikel 23 van de Grondwet

De PVV van Geert Wilders en NSC van Pieter Omtzigt, de twee winnaars van de Tweede Kamerverkiezingen 2023, willen beiden artikel 23 van de Grondwet over vrijheid van onderwijs behouden.

Dinsdag: Saxion, Universiteit Twente en ROC van Twente gaan samen voor duurzaam

Saxion, Universiteit Twente en ROC van Twente gaan samenwerken op het gebied van duurzaamheid. De drie onderwijsinstellingen organiseren van 27 november tot en met 1 december 2023 samen de Week van de Duurzaamheid voor hun studenten en medewerkers. Het wordt een week vol activiteiten, inspiratiesessies en workshops. 

Woensdag: Vierdaagse schoolweek in Almere volgens ouders niet de oplossing

Schoolbesturen in Almere overwegen om een vierdaagse schoolweek in te voeren, puur als noodmiddel om het lerarentekort tegen te gaan.

Donderdag: Hoe verstevig je een dijk? Mbo-studenten uit Dordrecht weten daar nu alles van

Studenten van een mbo uit Dordrecht kregen gisteren les in zandzakkenkunde. Bij het rioolzuiveringsbedrijf kregen de studenten allerlei informatie over het vullen en leggen van zakken. Deze zakken worden bij de dijken gelegd als er wateroverlast ontstaat. 

Vrijdag: Sven Kramer Academy, Unox en Jumbo leren kinderen schaatsen

Gisteren zijn op de schaatsbaan in Rotterdam de Nederlandse Jeugdschaatsdagen afgetrapt. Dit nieuwe maatschappelijke project richt zich op basisscholen waar het niet vanzelfsprekend is dat kinderen in aanraking komen met schaatsen. Dus organiseren de Sven Kramer Academy, Unox en Jumbo Supermarkten deze winter 11 schaatsdagen om nooit te vergeten.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk