Saxion, Universiteit Twente en ROC van Twente gaan samen voor duurzaam

Saxion, Universiteit Twente en ROC van Twente gaan samenwerken op het gebied van duurzaamheid. De drie onderwijsinstellingen organiseren van 27 november tot en met 1 december 2023 samen de Week van de Duurzaamheid voor hun studenten en medewerkers. Het wordt een week vol activiteiten, inspiratiesessies en workshops. Dat meldt Saxion.

Tijdens de Week van de Duurzaamheid willen ROC van Twente, Saxion en Universiteit Twente studenten en medewerkers aanmoedigen om duurzaamheid te omarmen. Daarom organiseren de onderwijsinstellingen activiteiten waarmee studenten kennis kunnen opdoen over duurzaamheid.

ROC Twente 

De studenten van ROC Twente gaan bijvoorbeeld iets bedenken om het imago van voedsel in blik of glas te verbeteren. De horeca-studenten serveren een duurzame lunch in restaurant Wijzer in Almelo en de modestudenten gaan kleding maken van afvalmateriaal.

Menstruatiechallenge 

Saxion studenten kunnen zich inschrijven voor een CV of LinkedIn check, meedoen aan workshops en activiteiten over de mentale gezondheid of deelnemen aan de menstruatiechallenge.

Workshops 

Op de Universiteit Twente zijn er ook verschillende workshops en kunnen studenten samen met een expert hun fiets laten repareren.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk