Normal_copyright_stockfreeimages_school_les_klas_boeken

In twee jaar tijd is het aantal vluchtelingen dat zich aanmeldt voor een inburgeringstraject op het Alfa-college in Groningen bijna verdrievoudigd. De huidige locatie groeit met inmiddels 500 deelnemers uit zijn jasje en daarom wordt vandaag een nieuwe locatie geopend. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

In twee jaar tijd is het aantal asielzoekers dat het inburgeringsprogramma wil volgen, gegroeid van 170 naar zo'n 500 cursisten. Het is een tweejarig traject, dat drie tot vier dagdelen in de week in beslag neemt. In het nieuwe gebouw worden 100 deelnemers verdeeld over zes klassen op de afdeling Educatie en Inburgering. De lessen worden gegeven door zeven docenten en tien vrijwilligers. Vaak wordt tijdens het inburgeringsprogramma al een mbo-opleiding gevolgd. Ook de overstap naar hbo of universiteit is mogelijk voor hoogopgeleide vluchtelingen. Het aantal vluchtelingen dat uiteindelijk het inburgeringstraject voltooit, ligt op ongeveer 80 procent.
 
Ook het Noorderpoort College in Groningen ziet een toename van het aantal vluchtelingen dat naast het inburgeringsprogramma een mbo-opleiding volgt. Bij deze school beslaat het inburgeringstraject maximaal drie jaar.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids