Logo_logo-aoc-raad

Studenten paardensport die hun opleiding volgen bij een AOC, kunnen nu ook het diploma Opleiding Ruiter Unie Nederland (ORUN) krijgen bij hun mbo-diploma. Dit hebben de AOC Raad en de Sectorraad Paarden met elkaar afgesproken. Op donderdag 3 november ondertekenden zij hiervoor een convenant. Dat meldt AOC Raad.

Eerder al waren de hippische exameneisen van beide diploma’s op elkaar afgestemd. Nu is tevens afgesproken dat voor de examens voor de opleidingen paardensport- en houderij gebruik gemaakt kan worden gemaakt van een landelijke ORUN-AOC poule van assessoren. De assessoren worden aangesteld door de ORUN en nemen de examens af. Hiermee worden de afgenomen examens ORUN-waardig en verkrijgt de leerling bovenop het mbo-diploma ook het ORUN-diploma.

Met de aanstelling door de ORUN zijn de assessoren verplicht deel te nemen aan de jaarlijkse deskundigheidsbevordering die wordt aangeboden door de ORUN. Tevens worden de examens bezocht door gecommitteerden namens de ORUN.

Door de gemaakte afspraken in dit convenant wordt er eenduidigheid, transparantie en kwaliteit aan de markt gegarandeerd. Op deze wijze zorgt de branche samen met het onderwijs voor optimale transparantie over de waarde en inhoud van het diploma.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids