Logo_openbaar_ministerie

Het Openbaar Ministerie Breda gaat in de Facebookzaak rondom het seksfilmpje van Chantal uit Werkendam de gebruikersgegevens opeisen van het ROC West-Brabant. Uit die gegevens moet duidelijk worden wie het filmpje via Facebook verspreidde. Dat heeft de advocaat van Chantal, Thomas van Vugt, bekendgemaakt op Twitter. Dat melden NU.nl en Omroep Brabant.

Via rechtszaken probeert Chantal al langer te achterhalen wie het seksfilmpje van haar op Facebook plaatste. Dat leidde eerder tot een zaak tegen Facebook, dat hierdoor een onafhankelijk onderzoek moest uitvoeren naar de video. Met het onderzoek wist Facebook het filmpje te herleiden naar een IP-adres van het Florijn College in Breda. Het ROC West-Brabant weigerde echter de gebruikersgegevens van de 2500 leerlingen en medewerkers vrij te geven. Daarin stelde de rechter de school in het gelijk.

Het OM laat het daar niet bij zitten en eist nu de gebruikersgegevens op. Een woordvoerder van ROC West-Brabant geeft aan dat de school meewerkt “zoals ze altijd gedaan heeft” in deze zaak. Het bewuste seksfilmpje is gemaakt door de ex van Chantal, maar hij ontkent dat hij het filmpje op Facebook heeft gezet onder een vals account.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids