Normal_copyright_stockfreeimages_thuisstudie_boek_cursus

Bruna gaat school- en studieboeken en andere leermiddelen leveren aan het mbo. De winkelketen sluit daartoe een strategische samenwerking met IT-Workz en Slim.nl. Een tiental mbo-scholen heeft al aangegeven mee te willen doen aan het nieuwe initiatief. Dat meldt Bruna.

IT-Workz en Software Licentie Materiaal (Slim) hebben net het digitale platform 'Slim.nl MBO webshop' gelanceerd, waar mbo-scholen en -studenten informatie kunnen opvragen en leermiddelen kunnen bestellen. Binnen de samenwerking levert Bruna bestelde artikelen, zoals boeken, papier, schrijfwaren en aanverwant studiemateriaal. Daarnaast zullen de winkels van de keten fungeren als ophaal- en afleverpunten en regelt Bruna het volledige logistieke proces.

"Wij hebben het landelijk dekkende fysieke netwerk, de inkoopkracht en de logistieke kennis en structuur," licht Algemeen Directeur van Bruna Fred Zeegers toe. "We vullen daarmee IT-Workz en Slim.nl aan, die kennis van het onderwijs hebben, het digitale platform onderhouden en de commerciële afhandeling doen. Door onze krachten te bundelen, vormen we een ijzersterke combinatie die mbo-scholen en hun leerlingen volledige service biedt. Puur Hollands ondernemerschap en een omnichannel invulling leveren mooie nieuwe dienstverlening op."

Educatieve uitgeverijen als Deviant, Eduactief, Malmberg en Thieme Meulenhof zijn aangesloten op Slim.nl MBO Webshop. Als hun school deelneemt, kunnen mbo-studenten via de shop hun digitale en fysieke leermiddelen direct bij deze uitgeverijen bestellen. Zo profiteren zij van scherpe tarieven, zonder distributieopslag.

© Nationale Onderwijsgids