Logo_samenwerking34

Vanaf maart 2016 gaan studenten op mbo-, hbo- en wo-niveau samenwerken met het bedrijfsleven binnen Health Hub. Dit gebeurt met name op het gebied van medische technologie en gezond ouder worden. De verwachting is dat dit de komende jaren gaat leiden tot tal van nieuwe innovaties, producten en bedrijven en extra werkgelegenheid. Dit melden RTV-Noord, gemeente Noordenveld en het Noorderpoort.

Eén van de doelstellingen van de Health Hub Roden is om arbeidsplaatsen te creëren voor mensen met een zogenaamde 'afstand tot de arbeidsmarkt'. Er wordt geprobeerd om zoveel mogelijk werkzoekenden via de Health Hub Roden aan werk te helpen via de Health Hub zèlf, of bij één van de vele aangesloten bedrijven en organisaties. Via 'Matchpunt Werkt!', een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Noordenveld, Zuidhorn, de WSW-organisatie Novatec en UWV, wordt de vraag naar personeel en het aanbod van werkzoekenden beter op elkaar afgestemd.
 
De Health Hub Roden is vorig jaar maart officieel geopend in aanwezigheid van onder andere door minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Hierbij is door alle samenwerkende partijen een intentieverklaring ondertekend. In december is de eerste werkzoekende geplaatst als managementassistente.
 
De Health Hub Roden is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Provincie Drenthe, de ISD Noordenkwartier en de Regio Groningen-Assen. 
 
© Nationale Onderwijsgids