Logo_hoornbeeck_1

Het reformatorische Hoornbeeck College in Goes gaat uitbreiden. De mbo-school, die in de keuzegids MBO werd uitgeroepen tot beste ROC van Nederland, kan nu door ruimtegebrek niet aan alle leerlingen onderdak bieden op de eigen locatie. De instelling heeft drie kavels aangekocht voor uitbreiding van de school. De bouw staat gepland voor 2016. Dit meldt de Provinciale Zeeuwse Courant. 

Nu gebruikt de school nog een tweede locatie aan de Lijnbaan in Goes voor onderwijs. Deze locatie is eigendom van de gemeente en zal plaats moeten maken voor het geplande spoorviaduct in de Van Hertumweg. Daarom heeft de school grond aangekocht bij de vestiging aan de Van Dusseldorpstraat. In totaal komt er bijna tweeduizend vierkante meter extra beschikbaar voor de school. Voor de uitbreiding van de school zullen drie bestaande woningen gesloopt moeten worden.

Eerder was het Hoornbeeck College van plan de vrijkomende kavel van het oude Groese Lyceum te kopen maar daar is nu een streep doorgezet. “Daar hadden we maar een klein stukje kunnen kopen en zouden we opnieuw met twee gebouwen zitten”, zegt locatiemanager Evert Timmerman. “of we zouden daar volledige nieuwbouw moeten plegen en dat is erg kostbaar.

Het Hoornbeeck College is Goes biedt opleidingen aan in de richtingen economie & handel en gezondheidszorg & welzijn. De toekomstige uitbreiding van de school is volgens Timmerman “een flinke stap voorwaarts voor het reformatorisch beroepsonderwijs in de regio”.

© Nationale Onderwijsgids