Logo_groenhorst_sharyn_jager_nederlands_kampioen_bloembinden

Na een dag hard werken en een spannende strijd is Sharyn Jager (20 jaar) uit Ede, student van Groenhorst Velp, Nederlands kampioen bloembinden geworden.  Tijdens Skills Heroes streed zij op 11 december tegen twaalf medefinalisten. Met een score van 554 punten werd ze verdiend eerste. Sharyn is nu in de race voor Worldskills in Brazilië, dat volgend jaar zomer plaatsvindt.

Het is de 5e keer ‘op rij’ dat Groenhorst Velp bloemschikkampioenen levert. Sharyn Jager en Carmen Geurtsen, de afgevaardigden van Velp, waren toch wel behoorlijk zenuwachtig geweest tijdens de wedstrijd, waarbij de druk groot en de concurrentie niet mis is. De deelnemers werden beoordeeld op creativiteit en vakkennis. De gemaakte werkstukken straalden creativiteit uit. Op techniek scoorde Sharyn goed, evenals op sfeerimpressie, calculatie en offerte. Carmen is, heel verdienstelijk, als negende geëindigd.
De handige tips van bloemdocent Hein Otten, voorafgaand aan de wedstrijd, kwamen de meiden goed van pas. Sharyn werkt 4 dagen in de week bij Bloemenhuis De Wilgenteen VOF in Ede waar zij ongelofelijk goede praktijkervaring opdoet.  

© Nationale Onderwijsgids