Traumahelikopter bij Velpse kinderopvang zorgt voor onrust

Afgelopen maandag rukte er een groot medisch team uit naar een kinderopvang in Velp. Zo werden er meerdere hulpdiensten opgeroepen, evenals een traumateam en traumahelikopter. Bij de kinderopvang zou er zich een medische noodsituatie hebben voorgedaan. De grote ruk aan medische hulptroepen zorgde ervoor dat de buurt een periode erg onrustig was. Dit melden De Gelderlander en 112inbeeld.

Omstanders zeggen dat het om kind ging

Bij de kinderopvang in Velp gingen de diverse hulpdiensten naar binnen. Daar zou een slachtoffer zijn behandeld door het traumateam en het ambulancepersoneel. Omstanders zeiden dat de hulpdiensten even later naar buiten kwamen met het slachtoffer, een kind. De jongen of het meisje is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De schrik zit er goed in bij de buurt en omstanders: eerst de grote aanwas aan hulpdiensten en dan het feit dat het mogelijk gaat om een kind.

Organisatie achter kinderopvang reageert rustig

De organisatie achter de kinderopvang, waar het incident plaatsvond, reageert rustig op het incident. Zo stellen zij dat het protocol is om snel op te schalen in het geval van een medisch noodgeval. Met een kind nemen zij geen risico, stelt de woordvoerder van de organisatie.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky