Vogelspin Charlie loopt los rond op kinderdagverblijf in Velp

Charlie, een Mexicaanse roodknievogelspin, heeft maandag los rondgelopen in een kinderdagverblijf in Velp. Niemand van de medewerkers had het in de gaten. De spin was uit zijn terrarium in het lokaal ontsnapt. Dat meldt de NOS.

Het beest ‘logeerde’ bij het kinderdagverblijf vanwege een demonstratie met exotische dieren. Vrijdag zat de spin nog in het terrarium, maar toen maandag een medewerker bij hem ging kijken was Charlie weg. Op het moment van de ontdekking zaten er kinderen van 3 en 4 jaar in het lokaal. Zij zijn meteen naar een ander lokaal gebracht.

Medewerkers hebben meteen contact opgenomen met de eigenaar van Charlie. Die wist te vertellen dat de spin waarschijnlijk in de buurt van zijn verblijf zat. Twee medewerkers zijn toen op zoek gegaan en vonden Charlie onder een kastje in de buurt van zijn terrarium.

Bijen- of wespensteek 

De Mexicaanse roodknievogelspin is niet erg gevaarlijk, maar verlamt zijn prooien wel met gif. Daarbij moet je bij een beet bij mensen denken aan een bijen- of wespensteek. 

Geen demonstraties met exotische dieren 

Charlie is teruggebracht naar de eigenaar. Een woordvoerder van de kinderopvang kan niet zeggen hoe lang Charlie los heeft rondgelopen. Het kinderdagverblijf houdt voorlopig geen demonstraties met exotische dieren meer. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk