Normal_kapper_schaar__compfight_

Maandag 16 juni vinden de eindpresentaties plaats van de 12 die deelgenomen hebben aan de “Masterclasses by…” van het ROC van Twente. Het afgelopen schooljaar hebben zij deelgenomen aan diverse vakinhoudelijke en vaktechnische trainingen onder leiding van de bekende kapper Maikel Assink en fotomodel Kim Kötter en door toptrainers uit heel Nederland.

Assink en Kötter, beide afkomstig uit Twente, werken al enkele jaren samen. Tijdens de masterclasses coachen zij aanstormend creatief talent naar de top in het kappersvak.

Roetgerink Mode in Enter biedt onze studenten deze keer het podium. De voorbereidingen vinden plaats in de schoolkapsalon op de locatie Wierdensestraat in Almelo. Kim Kötter heeft gezorgd voor de modellen. Deze modellen hebben meegedaan aan diverse Miss-verkiezingen en hebben een goede podiumervaring. Tijdens de laatste Masterclass in april hebben de studenten deze missen geknipt, gekleurd en op verschillende manieren inspiratie opgedaan voor de grote finale.

De eerste Masterclass vond plaats in september vorig jaar. Elke maand waren verschillende toptrainers uit het land present om hun kennis over te dragen op onze studenten. Van hen leerden de deelnemers onder meer trendy kniptechnieken voor mannen en vrouwen, kleurenanalyses, knippen en styling, visagie, ondernemerschap, personeelsbeleid en de voorbereidingen op een shoot: hoe begeleid je de visagist, de fotograaf en het model.

© Nationale Onderwijsgids